CatEspFrEng
MENU
Segueix-nos a
Si vols estar informat de les
ofertes envia WhatsApp al
634 761 534

50è Rallye 2000 VIRATGES - 8-9 d'octubre de 2.010

DES DE LA CUNETA (per Jordi VAQUER Sr.)

Els dies 8 i 9 d’octubre es celebrà la cinquantena edició d’un dels Rallyes amb més història i “pedigrí” que es fan per terres catalanes. Un Rallye que en la seva època daurada va veure córrer els pilots consagrats del campionat d’Espanya en trams tan mítics com LES ESTENALLES, altra hora també tram de Mundial, o el PONT DE VILOMARA. D’aquest darrer i aprofitant l’aniversari de la prova del BIELA CLUB MANRESA, se’n feia un petit bocí a la sortida de l’obligada Superespecial.

L’equip d’Step2 es trobava inscrit en una llista on hi figuraven quasi bé tots el pilots punters del C.C.Rallyes i que totalitzava una seixantena de cotxes; una inscripció que va cumplir totalment les expectatives tenint en compte la situació econòmica actual i a les acaballes de la temporada.

El Rallye patia petites modificacions respecte l’edició anterior, i a més a més de la citada Super-especial es feia un canvi de recorregut, doncs a TALAMANCA s’hi feien tres passades per dues a GRANERA, al inrevès de l’any passat. En total 11 trams, cinc de diferents i un recorregut de 437km. dels quals només 80 contra cronòmetre!.

El nostre equip sortia a la prova manresana amb un objectiu: mantenir el nivell de les actuacions anteriors, sinó millorar, però tenint clar que s’havia d’acabar, doncs es presentava un Rallye força dur, no tan pel què fa a recurregut, sinó pel tipus de trams a disputar i també per l’horari, ja que es farien com a mínim quatre trams completamnet de nit, fet aquest, que encara no s’havia donat en les proves precedents.

Aquest però no seria el “nostre” Rallye ja que des del primer tram, a dos quilòmetres de començar, l’embraguatge patinava. Es va mirar de sol-lucionar, sense èxit, i durant tot el dia l’equip va arrosegar el problema; com a conseqüència, una penalització (injusta!) al control horari de sortida de l’assistència i una virolla a gran velocitat al segon pas per LES VILARERES per desconcentració del pilot van fer que l’obejctiu principal fós acabar, que no era pas gens fàcil!.

A la fí i després d’anar perdent temps a cada tram disputat i de la pluja de les últimes passades als trams de la tarda l’equip va arribar al passeig de Manresa en 33ena posició Scratch, 11è de Grup i 3er de Classe a 1,1s del segón lloc!.

El Rallye fou guanyat per l’equip MEMBRADO-RIBOLLEDA, seguits de VIDALES-HEREU i BARROSO-PASCUAL; dels 60 sortits, 43 es van classificar i 17 abandonaren; cal destacar d’aquests a GAIG-ASTUDILLO, que a la primera passada per TALAMANCA sortien violentment de la carrtera, sense conseqüencies físiques, però si danyant el seu preciós M3 al impactar contra un arbre...

En principi l’equip d’Step2 ha acabat la temporada amb la disputa del Rallye manresà i la pròxima oportunitat per veure en acció tant a vehicle com a tripulació serà la temporada vinent, però amb un programa encara sense definir s’ens fa impossible concretar on i quan començarà el segon assalt a un campionat que, compartint opinió amb molts altres implicats, ha de fer forces modificacions per tal de ser abordable a la gran majoria d'integrants de les llistes d'inscrits, gent totalment amateur i que fan grans esforços per practicar el seu esport preferit!

Cliqueu AQUÍ per veure més fotos del Rallye 2000 VIRATGES 2010

Cliqueu AQUÍ per veure càmara on-board del tram de TALAMANCA

Cliqueu AQUÍ per veure càmara on-board del tram de LES VILAREDES


Tornar a la pàgina de EQUIPS DE RAL·LIS