CatEspFrEng
MENU
Segueix-nos a
Si vols estar informat de les
ofertes envia WhatsApp al
634 761 534

23è Rallye GIRONA - 18-19 de juny de 2.010

DES DE LA CUNETA (per Jordi VAQUER Sr.)

El 19/06/2010 es va celebrar el 23è Rally GIRONA puntuable per el Campionat de Catalunya de Rallyes amb coeficient màxim, en el qual hi va participar l’equip format per Jordi VAQUER - Guillem PLANA amb un CITROËN SAXO de Gr.N patrocinat per STEP2 assolint un gran èxit, ja que es classificaren 21èns. de la general dels 44 equips que acabaren la prova, 5èns. de grup i primers de la seva classe.

Cal destacar que per el pilot Jordi VAQUER era el seu debut en rallyes.

La prova constava d’un recorregut de 290 qms. amb 10 trams de velocitat dels quals 5 eren diferents i que totalitzaven gairebé 93 qms. cronometrats.

Van pendre la sortida un total de 62 equips dels quals s’en van haver de retirar 18.

El desenvolupament de la prova va estar marcada per unes condicions meteorológiques molt adverses a partir de la segona meitat de la cursa, amb trams cronometrats molt delicats que provocaren vàries sortides de carretera i punxades.

Però després d’un plantejament de cursa molt intel-ligent i plé d’encerts, el nostre equip va anar escalant posicions fins assolir la victòria de la seva classe.

Després d’aquest bon resultat, la propera prova que tenen previst de disputar és el Rally OSONA, en la que esperem que es repeteixi una gran actuació.

DES DEL BÀQUET (per Jordi VAQUER Jr.)

Després de mesos de preparació i de feina havia arribat el dia, en aquest cas un 19 de Juny, que faria el meu tant esperat i somniat debut en l’esport que més que afició és una passió!

El Rallye va començar però, la setmana anterior, quan amb el copilot vam anar a apuntar les notes dels trams. Durant la setmana del Rallye no em van envaïr els nervis en cap moment, però a falta d'un quart d’hora per agafar la rampa del podi per sortir, llavors arriben, encara que sorprenenment (fins i tot per a mi) amb no gaire força ni intensitat, doncs quan arribem al primer tram, CANYET, han marxat del tot!.

Sortim amb molta precaució, tal i com toca, però en una esquerra molt bruta, a uns tres o quatre quilòmetres de la sortida, el primer contratemps, virolla, acabem el tram i sense descans ens espera SANT GRAU; aquí la cosa va millor i, tot i que em sento lent a la pujada, acabem el tram sense prendre riscs!!

Ens falta el primer pas per l'especial, on sense res a guanyar, marquem un temps dels més lents! Primer bucle fet, amb el cotxe sencer i au, cap a RIUDELLOTS a l'assistència!.

La segona passada a CANYET la cosa va molt millor (fàcil per altra banda), passem de puntetes per l'esquerra de la discòrdia (molta gent ens ha imitat) i marquem un “bon” temps, plens de moral ens dirigim a SANT GRAU disposats a rebaixar temps però aquest cop no ho farem; doncs el tram queda neutralitzat per una forta sortida de carretera del dorsal 23, quan arribem al lloc de l'accident exclamem quasi bé al mateix temps: “quina pinya!.”

El pròxim tram torna a ser la “maleïda” superespecial, passem sense més ni més i ens dirigim cap a RIUDELLOTS; hem d'entrar a PARC TANCAT per finalitzar les seccions matinals. Tot dinant parlem amb participants de R.Sport i ens comenten el temps que havien de fer a l'especial, una mica més lents que no pas nosaltres!.

A la tarda farem els trams de ELS ÀNGELS i SANTA PELLAIA, a doble passada! Quan ens toca sortir al primer tram comença a caure una fina pluja, per sort per nosaltres no passarà d'aquí, comancem i a mida que van passant els quilòmetres cada vegada ens trobem més còmedes, la baixada és espectacular i sense saber-ho marquem un temps més que digne (23è scratx) i de pas esgarrapem 25 segons al primer dels nostres “rivals” de classe!.SANTA PELLAIA també va força bé, mantenim el ritme, tornem a ser els primers i retallem 7 segons més!! Sense ser-ne conscients ja anem primers de classe; però encara queden dos trams i el pitjor de tot és que la meterologia ens va en contra!.

Fem assistència, i durant els vint minuts prenem la decisió, cal canviar pneumàtics, als ÀNGELS ja hi plou!. Em ressiteixo a fer el canvi, sé que amb rodes de carrer podem perdre tot el què hem guanyat a les primeres passades, de totes maneres és el més assenyat, està plovent amb ganes al tram!

Sent força pessimistes arribem a sortides dels ÀNGELS, farem el què puguem, i mirarem de perdre el menor temps possible, arrisquem una mica a la baixada i quan arribem veiem que no ho hem fet pas malament del tot (19è scratx), i veiem un parell de dorsals amb problemes, un d'ells, el nostre més directe rival!.

Abans d'entrar a l'últim tram, parlem amb els “companys” que ens han tocat per l'ordre dels dorsals, i un d'ells em fa veure que tenim un pneumàtic punxat!. De recanvi portem un slick, o sigui, sortirem a passar, aquest cop sí!.

Acabem sense arriscar gens. Primer rallye i hem acabat; que era el principal objectiu, i a més a més hem fet una molt bona posició, ajudats també per un final de Rallye una mica boig!.
Ara ens esperen el Rallye OSONA i els seus trams mítics!! La cita és d'aquí a quinze dies, no hi falteu!.


Tornar a la pàgina de EQUIP DE RAL·LIS